AM bromfiets

De rijopleiding voor het rijbewijs van de bromfiets kan je ten vroegste aanvatten op de leeftijd van 15 jaar en 9 maanden. Om je rijbewijs AM te behalen moet je een theorie- en een praktijkexamen afleggen.

/

Theorie

Je voorbereiden op het theoretisch examen kan je via zelfstudie ofwel via de rijschool door het volgen van een theoriecursus. De data van de lessen kan U hier vinden. Deze lessen worden gegeven door een gebrevetteerde lesgever. Hij zal U wegwijs maken in de wegcode en U ook aanleren wat defensief rijden betekent.

Praktijk

Nadat je geslaagd bent voor het theoretisch examen, kan je vanaf je 16e verjaardag de praktijkopleiding aanvatten. Je kan geen voorlopig rijbewijs meer bekomen, er is een verplichte opleiding te volgen in de rijschool. Deze praktijkopleiding omvat 4 uur praktijklessen en worden gegeven met de bromfietsen van de rijschool. Tijdens deze lessen worden de examenoefeningen aangeleerd op ons privaat oefenterrein, en bovendien krijg je een scholing op de openbare weg. Na de praktijkopleiding gaan we het examen afleggen op het examencentrum. Dit examen omvat alleen een proef op het privaat terrein.

Tarieven

Onderstaand vind je onze tarieven en de tarieven van het examencentrum.

tarieven-rs-01-2023.pdftariefgoca-012023.pdf

Deze website gebruikt cookies. Momenteel zijn deze niet toegelaten.

OK, laat maar toe! Nee, bedankt!