Rijbewijs A1-A2-A

Overzicht rijbewijzen

Om je rijbewijs A1-A2-A te behalen moet je een theorie- en een praktijkexamen afleggen.

/ / /

Theorie

Je voorbereiden op het theoretisch examen kan je via zelfstudie ofwel via de rijschool door het volgen van een theoriecursus. De data van de lessen kan U hier vinden. Deze lessen worden gegeven door een gebrevetteerde lesgever. Hij zal U wegwijs maken in de wegcode en U ook aanleren wat defensief rijden betekent.

Praktijk

Nadat je geslaagd bent voor het theroretisch examen, kan je de praktijkopleiding aanvatten.

Hier heb je twee mogelijkheden:

  1. Je volgt 9 uur praktijklessen met de lesmoto van de rijschool. Tijdens deze lessen worden de examenoefeningen grondig aangeleerd op ons privaat oefenterrein, en bovendien krijg je een initiƫle scholing op de openbare weg. Na deze praktijkopleiding kan je al het examen op het privaat terrein afleggen op het examencentrum. Als je slaagt in het examen op het privaat terrein, kan je op het gemeente(stad)huis een voorlopig rijbewijs aanvragen. (dit voorlopig rijbewijs is 1 jaar geldig en je mag alleen in Belgiƫ rijden) Nadien moet je nog wel het examen op de openbare weg afleggen, dit kan met je eigen moto OF met de moto van de rijschool.
  2. Je volgt 12 uur praktijklessen met de lesmoto van de rijschool. Tijdens deze lessen worden de examenoefeningen grondig aangeleerd op ons privaat oefenterrein, en bovendien krijg je een scholing op de openbare weg. Na deze praktijkopleiding kan je het examen afleggen op het examencentrum (zowel op privaat terrein + openbare weg). Als je slaagt in het examen, kan je op het gemeente(stad)huis een nieuw rijbewijs aanvragen.

Tarieven

Onderstaand vind je onze tarieven en de tarieven van het examencentrum.

tarieven-web-a.pdfgoca-tarieven.pdf

Deze website gebruikt cookies. Momenteel zijn deze niet toegelaten.

OK, laat maar toe! Nee, bedankt!