Terugkommoment

WAAROM TERUGKOMEN ?

Na een paar maanden rijden, durven beginnende bestuurders hun rijkunsten te overschatten en ook de risico's in het verkeer te onderschatten.

Beginnende bestuurders zijn dan ook vaak bij ongevallen betrokken en met de invoering van het verplicht terugkommoment willen we deze beginnende bestuurders extra bewust maken van deze gevaren. Het aantal slachtoffers in het verkeer moet dalen !

VOOR WIE ?

Je moet het terugkommoment volgen als je na 1 oktober 2017 je voorlopig rijbewijs hebt aangevraagd of omgewisseld naar een ander model voorlopig rijbewijs. (1)

Het voorlopig en definitief rijbewijs zijn afgeleverd in een Vlaamse gemeente (2) en je woont na het behalen van je rijbewijs in Vlaanderen (3).

WANNEER ?

Je dient het terugkommoment te volgen tussen de 6 en 9 maanden na het behalen van het definitieve rijbewijs.

Via "MIJN BURGERPROFIEL" kan je zelf deze termijn controleren (klik op de link om je burgerprofiel te raadplegen) : Mijn Burgerprofiel

PROGRAMMA : het terugkommoment bestaat uit drie onderdelen

We beginnen met een korte inleiding, daarna volgen er praktijkoefeningen met een lesvoertuig en we sluiten af met een groepsgesprek.

KOSTPRIJS

Bij de inschrijving betaal je 108,00 euro

LET OP :

Als je het terugkommoment te laat volgt, krijg je nog 2 maanden handhavingsperiode en betaal je 54,00 euro toeslag voor de Vlaamse Overheid !

Heb je na de handhavingsperiode je terugkommoment nog steeds niet gevolgd, dan riskeer je een boete tot wel 4.000,00 euro opgelegd door de Vlaamse Overheid.

Alle info over het terugkommoment kan je vinden op de website van de Vlaamse Overheid via volgende link : INFO VLAANDEREN TKM

Meer info kan je ook vinden in de folder van de Vlaamse Overheid over het terugkommoment : Folder TKM Vlaanderen

Wie klachten heeft over het terugkommoment (de organisatie, de werking van de rijschool of de lesgevers) kan contact opnemen met het Departement MOW en dit via de site www.mow-contact.be.

Onze kalender

Momenteel zijn er geen opleidingen Terugkommoment gepland.

Deze website gebruikt cookies. Momenteel zijn deze niet toegelaten.

OK, laat maar toe! Nee, bedankt!